“Kaynaklarının Işığında Ahilik” Çevrimiçi Paneli

“Kaynaklarının Işığında Ahilik” Çevrimiçi Paneli

Ticaret Bakanlığı ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi iş birliğiyle “Kaynaklarının Işığında Ahilik” konulu çevrimiçi panel düzenlendi. Panele Rektör Prof. Dr. Yusuf TEKİN ve Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin ERKAN katılarak birer açılış konuşması yaptılar.

 Moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan KURTOĞLU’nun yaptığı panelde İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Fatih KÖKSAL ile AHBVÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail ÇİFTÇİOĞLU çevrimiçi olarak konuşmalarını gerçekleştirdi.

“Bu türden etkinliklere kapımız ardına kadar açık”

Prof. Dr. Yusuf TEKİN, üniversitelerin temel misyonlarından bir tanesinin toplumsal değerlere sahip çıkmak ve toplumsal değerlerin gelecek kuşaklara aktarılmasına aracılık etmek olduğunu söyledi. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi olarak bu misyonla hareket eden bir Üniversite olduğumuzu dile getiren Rektör Prof. Dr. Yusuf TEKİN, bu türden etkinliklere Üniversitemizin kapısının ardına kadar açık olduğunu vurguladı. Prof. Dr. TEKİN sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’de toplumu bir arada tutan temel referans değerlerimize sahip çıkmak, onun gelecek kuşaklara aktarılması için yapılması gerekenleri tespit etmek ve bu konuların kaynaklarından öğrenilmesi noktasında akademik birikim üretmek, bu sürece katkı sağlamak konusunda iddialı olan, bu konuda var olmak isteyen bir üniversiteyiz. Bu türden etkinliklere çok arzulu ve istekli bir şekilde katılmak istiyoruz. Üniversitemizin temel misyonunun bu olduğunu, akademik olarak da bu türden çalışmaları yapma arzusunda olduğumuzu huzurlarınızda bir kez daha deklare etmek istiyorum.”

“Medeniyetimizin en değerli hazinelerinden biri”

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin ERKAN, “Ahilik, insanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde dürüstlük, iş ve meslek hayatına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı ve güler yüzlü olma ilkelerini şiar edinmiştir. Bu değerler de toplum tarafından da hayat tarzı olarak benimsenmiştir. Medeniyetimizin en değerli hazinelerinden biri olan Ahilik, Selçuk Devleti’nde Türk-İslam medeniyetlerini kaynaştıran bağ, Osmanlı’yı cihan devleti yapan sır, İstiklal Harbi’nin arkasındaki özveridir” ifadelerini kullandı.

Yukarı