Tekin, Kayseri’de öğretmenlerle buluştu

Tekin, Kayseri’de öğretmenlerle buluştu

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, beraberindeki heyet ile birlikte Kayseri’de Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Toplantısına katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından kura ile belirlenen 50 öğretmenle taslak aşamasındaki yönetmelikle ilgili toplantı yapan Tekin, görüş ve önerileri dinledi.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Toplantısına ilişkin, “Burada farklı sendikalardan arkadaşlarımız vardı. Çok faydalı bir tartışma ortamı oldu. Öğretmenlerimizin bize önerdiklerinden uygun olanları yönetmeliğimize işleyeceğiz. Sanırım 1 hafta 10 gün içerisinde yönetmeliğimiz netleşmiş olur” dedi.

Tekin, Kayseri”de gerçekleşen toplantıya katılan öğretmen ve idarecilerle, kentteki bir restoranda kahvaltıda bir araya geldi. Toplantının ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Tekin, bugüne kadar ki bütün yönetmelik çalışmalarını, bu tür tartışma ortamlarından beslenerek yaptıklarını söyledi.

Tekin, kamuoyunda öğretmenlerin yer değiştirmesiyle ilgili prensiplerin çok tartışıldığını, bunun da toplantıyı farklı kıldığını belirterek, “Sendikalar, sivil toplum örgütleri, görüşlerini beyan etti” ifadesini kullandı.

Yılda ortalama 150 bin öğretmenin Bakanlığa yer değiştirme talebinde bulunduğuna dikkati çeken Tekin, “150 bin kişinin talebini gerçekleştirmek durumunda kalıyoruz. Bunların bir kısmını yapabiliyoruz, bir kısmını yapamıyoruz. Herkesin taleplerini maksimum düzeyde karşılayabileceğimiz yeni bir yönetmelik çalışması yaptık. Taslak olarak bunu önce internet sitemizden öğretmen arkadaşlarımızla paylaşmıştık. 5 bine yakın dönüş olmuş” diye konuştu.

Müsteşar Yusuf Tekin, bugün de öğretmenlerle konuyu ele aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“İnsanların aklına şu gelebilir; ”Bu uygulamaya Bakanlık istediği öğretmenleri çağırdı, yaptı.” Böyle bir şey yok. Biz tamamen çalışma evrenini tanımlıyoruz. Kimdir çalışma evrenimiz? Rotasyona tabi olan öğretmenler, olmayan öğretmenler, yaş grupları itibarıyla öğretmenler diye tanımlıyoruz ve elektronik ortamda kura çekerek öğretmenlerimizi davet ediyoruz. Ne sendikasına bakıyoruz ne memleketine ne de başka bir şeyine bakıyoruz. Burada farklı sendikalardan arkadaşlarımız vardı. Çok faydalı bir tartışma ortamı oldu. Öğretmenlerimizin bize önerdiklerinden uygun olanları yönetmeliğimize işleyeceğiz. Sanırım 1 hafta 10 gün içerisinde yönetmeliğimiz netleşmiş olur.”

Yukarı