“Özel okul oranını arttırmayı hedefliyoruz”

“Özel okul oranını arttırmayı hedefliyoruz”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Antalya’da düzenlenen  “Eğitim Felsefesi ve Özel Okullar” konulu 1. Eğitim Kongresi Müsteşar Yusuf Tekin’in katılımıyla başladı. Kongrede “Yeni Türkiye Yolunda Eğitim” başlıklı bir açılış konuşması yapan Müsteşar Yusuf Tekin, Türkiye’deki özel okul oranının yetersiz olduğunu ifade etti,  eğitimde Osmanlı’dan daha iyi yerlere gelmek için radikal kararlar alınmasının gerektiğine vurgu yaptı.

“ÖZEL OKUL ORANINI ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, kongredeki açılış konuşmasına 12 Eylül darbesine karşı duran bir çerçinin hikayesi ile başladı. Yaklaşık 1,5 yıl önce göreve geldiğini ve bu süreçte eğitimle ilgili önemli adımlar attıklarını anlatan Tekin, Antalya’da gerçekleştirilen kongrenin de eğitim felsefesi konusunda önemli bir yol gösterici olacağını ifade etti. Özel okulların sayısının Türkiye’deki oranına dikkat çekerek bunun daha da artırılması gerektiğine işaret eden Tekin, “Milli Eğitim Bakanlığı yönetici kadroları olarak Türkiye’de eğitimde özel sektör payının yeterince olmadığına inanıyoruz. 1,5 yıl içerisinde sayın Bakanımızla Türkiye’de özel okulculuğun en azından OECD ortalamasının üzerine çıkması için el birliğiyle çalışıyoruz. 2020’li yıllarda özel okulculuk oranının en azından yüzde 15 seviyelerinde olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

“İYİ BİR YERLERE GELMEK İÇİN RADİKAL KARARLAR ALMALIYIZ”

Tekin,devletin belirli aralıklarla kendisini yenilediğini de belirterek bugün de Osmanlı’dan daha iyi bir yere gelmek için radikal kararlar alınmasının gerektiğini dile getirdi. Alınan radikal kararlara andımızın kaldırılmasını örnek gösteren Tekin, Andımızın kaldırılmasıyla ilgili bir gazete yazdığı yazıya ilişkin bir çok kesimden ağır eleştiriler aldığını söyledi. Tekin, andımızın kaldırılmasındaki teme amacın herkesin rahat ve refah bir eğitim alması amacının olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bu kararlardan mesela birisi andımızın kaldırılmasıydı. Andımızın kaldırılmasıyla ilgili tartışmaları hatırlayınız. Milli Eğitim Müsteşarı olarak bir gazetede yazı yazmıştım yediğim küfrün haddi hesabı yoktu. Eğer Türkiye’de yaşamak istiyorsak insanlara zorla dikte edilen şeylerden ziyade daha rahat edilecek şeyler hazırlanmalıdır. Bu metnin kaldırılması bizi vatana ihanet noktasına kadar götürdü. Yapılan işi anlama kapasitesine sahip olduğunu düşündüğümüz siyasiler dahi bizi ağır bir şekilde eleştirdi. Artık dünya da yeni bir devlet anlayışı çıktı ve biz de buna ayak uydurmak zorundayız. Modern ulus devlete ayak uydurmak için yaptığımız her şeyi yeniden tartışıp belirlemeliyiz.”

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, yaptığı konuşmanın ardından TRT HABER’e demeç verdi:

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=Ivqn_lRKr_0[/youtube]

 

Yukarı