Yabancı dil öğretimi masaya yatırıldı

Yabancı dil öğretimi masaya yatırıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 5. Eğitim Kongresi’nde ‘Yabancı Dil Öğretimi’ni masaya yatırıldı. TOBB Türkiye Eğitim Meclisi koordinasyonunda düzenlenen kongreye üst düzey bürokratlar, akademisyenler ve eğitimciler katıldı. Kongrede ‘Örgün Öğretimde Yabancı Dil Öğretimi, Yabancı Dil Öğretmen Eğitimi, Yabancı Dil Öğretiminde Program ve Ders Kitapları, Yaygın Öğretimde Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancılara Türkçe Öğretimi’ konuları görüşüldü.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Eğitim Meclisi ‘5. Eğitim Kongresi Yabancı Dil Öğretimi’ TOBB İkiz Kuleler’de başladı. Kongrenin açılış törenine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip ve pek çok davetli katıldı.

Türkiye’deki temel problemin yabancı dil eğitimi olmadığını kaydeden Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, “Dil eğitimi ve öğretimi ile ilgili sorunlarımız var. Bu tür toplantıları sadece yabancı dil değil dil eğitimi ile alakalı alana yöneltirsek daha faydalı sonuçlar alabiliriz. Daha ayrıntılı ve detaylı saha araştırmaları ile desteklenen bir sempozyuma ihtiyacımız var. Ülkemizde 25 milyon öğrenci var, bunların temsil kapasitesine sahip çoğunluğu ile alan araştırması yapılarak bir akademik sempozyumu TOBB’dan bekliyoruz. Bakanlık olarak üzerimize düşeni yapalım.” diye konuştu.

Bakanlık olarak yabancı dil eğitimi ile alakalı tüm eğitim müfredatını revize ettiklerini kaydeden Tekin, şunları dile getirdi: “Yeni kitaplar basılıyor. Öğretmen yetiştirme ile alakalı, yabancı dil öğretmenleri yetiştirme ile alakalı, süreç yeniden masaya yatırılıyor.”

Yukarı