Tekin, Malatya’da öğretmenlerle buluştu

Tekin, Malatya’da öğretmenlerle buluştu

MEB Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Malatya’da okul müdürleriyle buluştu. Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

Gittikleri illerde eğitimle ilgili sorunları dinlediklerini belirten Tekin, “Yaptığımız toplantılarda eğitimle ilgili illerimizin sorunlarını dinliyoruz. Müsteşarlığa başladığım yıl itibariyle her yıl toplantı yapıyorum. Her gittiğimiz yerde ille ilgili brifing alıyoruz. Konuşmamdan sonra ilin sorunlarını dinliyoruz. Gittiğimiz yerlerde bakanlıktan başka bir bürokrat arkadaşımız da oluyor. Aramızda da Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci Bey var. Türkiye ortalamasında olduğu gibi Malatya ortalamasında da çok önemli mesafe kat edildiğini gördük. Türkiye’de 2002 öncesi derslik başına düşen öğrenci sayısı 40’lı rakamlarla ifade edilirken şu anda Türkiye ortalaması itibariyle 30’un altına inmiştir. ”dedi.

Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Salonundaki toplantının ardından Malatya’da okulları da ziyaret eden Tekin, Mehmet Topsakal Ortaokulu ve İlkokulu, Malatya Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile Avni Kiğılı İmam Hatip Kız Meslek Lisesinde öğretmenlerle buluştu.

Yukarı