Yeni sistemin dershaneyle ilgisi yok

Yeni sistemin dershaneyle ilgisi yok

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ve özel öğretim kursları ile ilgili bilgi verdi. Yeni sistemin dershaneyle hiç bir alakasının olmadığını ifade eden Tekin, özel öğretim kursu kavramının dershanelerle ilişkilendirilmesinin doğru olmadığını belirtti. “Biz dershanelerin kriterlerini değiştirmiyoruz. Özel öğretim kursu adıyla yeni bir kavram üretiyoruz” diyen Tekin, “Özel öğretim kursu dershane değildir, bu şekilde anılması da doğru değildir. Özel Öğretim Kursu, dershanenin isim değiştirilmiş hali değil, yeni bir sistemdir” diye konuştu.

EKSİKLİK GİDERİLECEK

Çocukların eğitim ihtiyacının öncelikli olarak okullarda karşılanacağına dikkat çeken Tekin, “Böylece dershanelere ortam hazırlayan durum da ortadan kalmış olacak” dedi. Okul dışında takviye eğitim almak isteyen öğrenciler için dershaneler gibi ‘paket eğitim’ verilmeyeceğini kaydeden Tekin, “MEB olarak çocukların derslerde, okul müfredatında eksikliklerini giderebileceği bir mekanizma oluşturduk. Dershaneden farkı şu, okula alternatif değil, çocuk eksiklik olduğunu düşündüğü alanda eğitim alacak” ifadelerini kullandı.

NİTELİK ÖLÇÜLEMİYORDU

Dershanelerin okullara alternatif olmasının en temel sıkıntı olduğunu hatırlatan Müsteşar Tekin, “Okullarda verilen eğitimin aynısı dershanelerde veriliyordu. Bu nedenle okul ve okul öğretmenleri ikinci plana itiliyordu. Sınav odaklı müfredat vardı, biz o müfredatı kontrol edemiyorduk. Tamamen birbirinden pedagojik olarak alakasız bilgisiz bir anlatım sistemi var. Eğitimin pedagojik boyutu hiç göz önünde bulundurulmuyordu. Dershaneler izin alınmış ancak verilen eğitimin niteliğinin ölçülebildiği bir yapı değildi” diye açıkladı.

ÖĞRETMENLER PUAN ALACAK

MEB’e bağlı okullarda çalışan öğretmenleri de unutmadıklarını belirten Tekin, kurs noktasında katkı sağlayan öğretmenlerin hizmet puanlarının fazla hesaplanacağını söyledi. Öğrencilere bu sistemle birlikte öğretmen seçme hakkı tanındığını belirten Tekin, “Öğrencilerimize öğretmen seçme hakkı tanıdık. Kendi öğretmeninden memnun değilse farklı öğretmenden kurs alabilecek” dedi.

KAYNAK: Yeni Şafak Gazetesi
http://www.yenisafak.com/gundem/yeni-sistemin-dershaneyle-ilgisi-yok-2219578

Yukarı