Tekin, Eskişehir’i ziyaret etti

Tekin, Eskişehir’i ziyaret etti

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Odunpazarı ve Tepebaşı İlçelerinde bulunan okul/kurum müdürleri ve okul aile birliği başkanları ile Eskişehir Öğretmenevi´nde toplantı gerçekleştirdi. Sohbet ortamında geçen toplantıda soruları yanıtlayan Müsteşar Tekin, Eskişehir’de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

MEB Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, konuşmasına dünden bugüne Millî Eğitim Bakanlığı’nın politikaları, aksayan yönler, ideolojik gerekçelerle yapılan hatalar ile eğitim sisteminin aktüel konuları hakkında bilgi vererek başladı.

Gittikleri illerde eğitimle ilgili sorunları dinlediklerini belirten Tekin, “Yaptığımız toplantılarda eğitimle ilgili illerimizin sorunlarını dinliyoruz. Müsteşarlığa başladığım yıl itibariyle her yıl toplantı yapıyorum. Her gittiğimiz yerde ille ilgili brifing alıyoruz. Konuşmamdan sonra ilin sorunlarını dinliyoruz. Gittiğimiz yerlerde bakanlıktan başka bir bürokrat arkadaşımız da oluyor. Türkiye ortalamasında olduğu gibi Eskişehir ortalamasında da çok önemli mesafe kat edildiğini gördük. Türkiye’de 2002 öncesi derslik başına düşen öğrenci sayısı 40’lı rakamlarla ifade edilirken şu anda Türkiye ortalaması itibariyle 30’un altına inmiştir. ”dedi.

Doç. Dr. Yusuf Tekin, konuşmasının son bölümünü, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları ile karşılıklı hasbihâle ayırdı. Bu bölümde, okul müdürlerini ve başkanları dinleyen Tekin, müdürlerin ve başkanların talep, öneri ve beklentileri ile ilgili konulara değinerek konuşmasını bitirdi.

Toplantıya, Müsteşar Doç. Dr. Yusuf Tekin’in yanı sıra Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Dinçer Ateş ve Strateji Geliştirme Başkanı Veysel Erdel’de katıldı.

Yukarı