Tekin, azınlık okullarını ziyaret etti

Tekin, azınlık okullarını ziyaret etti

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci Özel Aramyan Uncuyan Ermeni İlkokulu ve Ortaokulu´nu ziyaret etti. Okul müdürü Talin Berberoğlu ve yetkililerden bilgi alan Tekin, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında bakanlığa bağlı okullar içerisinde, azınlık ve milletlerarası okulların bulunduğunu hatırlatarak, Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı´nın talimatıyla problemlerini tespit etmek ve çözümlerini konuşmak amacıyla kurumlarda ziyaretlerde bulunduklarını belirtti.

Müsteşar Tekin şöyle devam etti: “Biraz önce Saint-Joseph Fransız Lisesi´ni ziyaret ettik. Okulumuzun müdiresi ve kurucusuyla oturup değerlendirmede bulunduk. Son yıllarda bu ve bütün özel okulları devlet okullarından ayırmayan bir politika gütmeye başladık. Hem devlet hem de özel okullarda, azınlık ve yabancı okulların ders kitaplarını ücretsiz dağıttık. Geçtiğimiz yıl uygulamaya başladığımız öğrenci başına teşvik uygulamasından bu yıl, bu okullarımız da faydalandılar. Buralarda okuyanlarla kendi çocuklarımız arasında fark gütmeden eğitim ve öğretime devam edeceklerini temin edecek, adımlar atıyoruz. Bu kapsamda da ´Burada çözülebilecek bir problem ya da bizim yapabileceğimiz şeyler var mı?´ diye okul idaresiyle görüşmek için buradayız.”

Görüşmelerde okul idaresinin bütün sorunları çözebildiğini ve kendilerine neredeyse problem aktarılmadığını dile getiren Tekin, okul ziyaretlerine devam edeceklerini ve çalışmalarının mevcut okulların problemlerini çözmek olduğunu vurguladı.

Beraberindekilerle sınıfları gezerken aralarında bir Suriyeli öğrencinin de bulunduğu öğrencilerle sohbet eden Tekin, “Etkileyici bir ortam. Bir Suriyeli çocuğumuz var. Bunu öğrenince daha da mutlu olduk. Türkçe yazabiliyor. El yazısı dersinde çocuklarla bir arada bulunduk. El yazısıyla ilgili çok spekülasyon var. Temel problem, ortaokulda devam etmediğine dair eleştiri. Bizim hedefimiz, bu sorundan kaynaklanan eksiklikleri giderip, çocukların el yazısıyla devam etmesi” diye konuştu.

“En ufak problemimizde, her danıştığımız noktada karşılık gördük”

Okul müdürü Berberoğlu da 1873´te kurulan okulda, 174 öğrencinin eğitim gördüğünü bildirdi. Ziyaretten duydukları mutluluğu dile getiren Berberoğlu, “Millî Eğitim Bakanlığına azınlık okullarına gösterdikleri ilgiden dolayı gerçekten teşekkür edebilme imkanı bulmak çok önemliydi. Tekrar, her kademedeki bakanlık çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Özel Aramyan Uncuyan Ermeni İlkokulu ve Ortaokulu Kurucu Temsilcisi Sarven Sertşimşek ise ziyaret öncesi iyileştirici adımların son derece hızlı ve iyi bir şekilde atıldığını belirterek, “Senelerin getirdiği eksiklikleri yavaş yavaş aşmak üzere zaten çalışmaya başlanmıştı. Bu ziyaret çalışmayı taçlandırdı. Teşekkür ediyoruz kendilerine. Samimi durum ortaya çıktıktan sonra en ufak bir problemimizde, her danıştığımız noktada karşılık gördük. Bundan sonra da böyle olacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Yukarı