Eğitim öğretim yılı açılış töreni Şehit Halisdemir´in adının yaşatıldığı okulda yapıldı

Eğitim öğretim yılı açılış töreni Şehit Halisdemir´in adının yaşatıldığı okulda yapıldı

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Fetullahçı Terör Örgütü´nün 15 Temmuz´daki darbe girişimi sırasında, Ankara´da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir´in adının yaşatıldığı “Şehit Ömer Halis Demir Anadolu Lisesi“nde tören düzenlendi.

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Şehit Ömer Halisdemir´in eşi Hatice Halisdemir, şehidin yakınları, 15 Temmuz gazisi, öğrenciler, öğretmenler ve diğer davetlilerin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklâl Marşı´nın okunması ile başladı. Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, öğrenciler ile birlikte yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zilini çaldı.

Müsteşar Tekin, okuldaki törenlerde gösterilmek üzere 15 Temmuz temasıyla hazırlanan videoların birinin Millî Eğitim Bakanlığı koordinesinde, diğerinin ise FETÖ´nün darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsünde açılan ateş sonucu, oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile şehit edilen reklamcı Erol Olçok´un reklam ajansı tarafından hazırlandığını belirtti.


SOH_Haber_Gorsel_1

 

Halisdemir adına kitabe

Törende, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla okullarda “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” teması ile düzenlenecek törenler için hazırlanan 2 ayrı video de gösterildi. “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz Anısına” ve “15 Temmuz 2016 Türkiye´yi Darbeyle İşgal Teşebbüsü” adını taşıyan broşürler de öğrencilere dağıtıldı. Arif Nihat Asya´nın “Bayrak” şiirinin okunduğu tören sırasında, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan polis memuru Hüseyin Kalkan´ın son nefesinde elinde tuttuğu ve üzerinde kanının bulunduğu Türk bayrağı da gösterildi.

Törende, şehit Ömer Halisdemir için hazırlanan köşede, Türk bayrağı, şehidin resmi, özgeçmişi ile bir kitabe yer aldı. Kitabede şu ifadelere yer verildi: “15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti´nin bölünmez bütünlüğüne kasteden bir darbe girişimi gerçekleştirilmiştir. Özel Kuvvetler Komutanlığı mensubu olan kahramanımız Ömer Halisdemir şehit olacağını bilmesine rağmen darbecilerin en önemli isimlerinden birini hak ettiği biçimde alnından vurmuş ve darbe girişiminin seyrini değiştirmiştir. Şanlı tarihimize yeni bir sayfa açan şehidimizin adı kızının da eğitim ve öğretim gördüğü okulumuza yüce bir miras olarak kalmıştır.

Gözünü kırpmadan ve bir an bile tereddüt etmeden aldığı emri yerine getiren Ömer Halisdemir´e bu vatan çok şey borçludur. Sıktığı kurşunla Türk vatanını, demokrasisini kurtaran bu yiğit Türk evladını içinden çıktığı millet asla unutmayacaktır. Onun adı kahramanlık destanlarında, üniversitelerde gelip geçenlerin su içtiği çeşmelerde, çocukların oyun parklarında Türk milletinin kalbinde sonsuza dek yaşayacaktır. Türk´ün kahraman evladı! Destanlaşan adın, gözünün nuru evlatların, bu milletin senden devraldığı emanetleridir. Türk milleti seni asla unutmayacaktır. Huzur içinde uyu, mekanın cennet olsun. Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana âgûsunu açmış duruyor Peygamber.”

Yukarı