Rektör Tekin Araştırma Görevlileriyle Bir Araya Geldi

Rektör Tekin Araştırma Görevlileriyle Bir Araya Geldi

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, üniversite bünyesinde görev yapan araştırma görevlileri ile toplantılar düzenledi.

Toplantıların ilkini İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi araştırma görevlileriyle yapan Rektör Tekin, sırasıyla Edebiyat Fakültesi, Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi, Polatlı İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sanat Tasarım Fakültesi ve Turizm Fakültesi araştırma görevlileri ile bir araya geldi.

Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Rektör Tekin, araştırma görevlilerinin sorunlarını ve önerilerini dinleyerek fikir alışverişinde bulundu.

Rektör Yusuf Tekin, mutlu bir üniversite ortamında çalışmak istediğini vurgulayarak, “Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin misyonunu birlikte oluşturacağız, gelecek ile ilgili kaygılarını birlikte çözüme kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

Araştırma görevlilerini bu üniversitenin geleceği olarak gördüklerini ve ona göre yaklaştıklarını ifade eden Tekin, şöyle konuştu: “Bizim hoca olarak eksikliklerimiz olabilir. Ama bu eksiklikleri taşımayacak bir kuşak yetiştirmekle mükellefiz ya da bu eksiklikleri minimize edecek bir gelenek başlatmak durumundayız. Bunun yolu da araştırma görevlileridir. Araştırma görevlileri ile böyle bir iletişim kurmak gerekir. Öğretim üyesi olarak çalıştığım her yerde, bu gerçekten hareketle bir şeyler yapmaya çalıştım. Araştırma görevlileri arkadaşlara da bu anlamda, üstüme düşen sorumluluklar her ne ise yerine getirecek bir mantıkla yürüdüm.”

Tekin, araştırma görevlilerine seslenerek “Biz bu üniversiteye gerçekten katkı sağlamak istiyoruz diyorsanız, bu yolda birlikte yürürüz” dedi. Bu üniversitenin bir gelecek hayali olduğunu belirten Rektör Tekin, “Burada hepimizin bir hayal olarak, bir arzu olarak kurguladığımız, istediğimiz şeyi hep beraber hayata geçireceğiz. Ben üniversitemizin bu anlamda gelişmesi için üstüme düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğim” ifadelerini kullandı.

Araştırma görevlilerini önemsediğini kaydeden Rektör Tekin, “Arzum şu ki genç nesil, genç kuşak, en azından bizim üniversitemizdeki genç araştırma görevlisi arkadaşlar, kendilerinin gerçekten önemli kabul edildiği, önemli görüldüğü bir kuşak olarak yetişsin istiyoruz. Ben o sebeple araştırma görevlilerinin bu anlamda yetişme koşullarını çok önemsiyorum. Burada böyle bir yola çıkacağız” şeklinde konuştu.
Kendi asistanlığı döneminde yaşadıklarından örnekler veren Prof. Dr. Tekin, “Biz asistanken yaşadığımız sorunları sizler yaşamayın istiyoruz” dedi.
Araştırma görevlilerinin sıkıntılarını çözeceğini taahhüt eden Rektör Tekin, bu ve buna benzer toplantıların devam edeceğini kaydetti. Rektör Tekin, araştırma görevlilerinin sorularını da yanıtladı.

Yukarı