Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ile TÜRKSOY arasında İşbirliği Programına ilişkin protokol imzalandı

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ile TÜRKSOY arasında İşbirliği Programına ilişkin protokol imzalandı

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ile Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) İşbirliği Programına imza attı.

İşbirliği Programını, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin ile TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov imzaladı. Program sonunda Rektör Tekin, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak, fikirlerini ve önerilerini dinledi.

“Türk dünyası üzerine bir çalışma takvimi kendimize oluşturuyoruz”

Rektör Prof. Dr. Yusuf Tekin, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin, sosyal bilimler alanında Türkiye, Türk dünyası ve dünya akademisine katkı sağlamak hedefiyle kurulduğunu belirtti. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin, bu hedefe doğru ilerlediğine işaret eden Rektör Tekin, “Bu süreçte üniversitemizin hem akademik kadrosu itibarıyla hem sahip olduğu kurumlar ve bu kurumların yapısı itibarıyla hem de üniversitemizin misyonu açısından en yakın iş birliği halinde olması gereken kurumlardan bir tanesi TÜRKSOY. Üniversitemiz, Türk dünyası ile yakından ilişkileri geliştirecek, bunları kurumsallaştıracak ve güçlendirecek bir hedefe ve kadroya sahip. Bu anlamda Türk dünyası üzerine çok derin, entelektüel ve faydalı olduğuna inandığımız bir çalışma takvimi kendimize oluşturuyoruz” dedi.

Rektör Tekin, bu kapsamda ilk protokol imzalanan kurumlardan birisinin TÜRKSOY olduğunu ifade etti. Genel Sekreter Prof. Dr. Düsen Kaseinov’a, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Fırat Purtaş’a teşekkürlerini ileten Rektör Tekin, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Protokol taslağı içerisinde bir yıla yayılmış çok güzel bir etkinlik tablosu var. Üniversitemizin yapısı itibarıyla üniversitemizde sosyal bilimler yanında, sanat ve kültür ile ilgili de çok yetkin bir kadro var. Türk dünyasıyla özellikle sanat ve kültür alanında yakın bir ilişki kurmak istiyoruz. Türk Müziği Devlet Konservatuvarımız var. Etkinliklerimiz içerisinde çok sayıda müzik, kültür ve sanat alanında etkinlik olacağını söyleyebiliriz. Haziran ayında TÜRKSOY çalgıları orkestrası gündemimizde olacak.”

“İmza ile bir yıllık faaliyetler dizinini başlatıyoruz”

TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov ise “TÜRKSOY’un arkasında Türk dünyasının iyi yetişmiş sanatçıları, akademisyenleri, aydınları, aksakallıları ve gençleri durmaktadır” dedi. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin, kurulduğu andan itibaren TÜRKSOY’un yanında olmasının iki kurumun hedeflerinin ortak olduğunun bir kanıtı olduğunu belirten Genel Sekreter Kaseinov, “Bugün attığımız imzalar Türk halkalarının kardeşliğinin güçlenmesi ve Türk dünyasının ortak geleceği için el birliği ile çalışacağımız anlamına gelmektedir. Bu imza ile bir yıllık faaliyetler dizinini başlatıyoruz” ifadesini kullandı.

2019 yılının, Azerbaycan Kültür Bakanlığı’nın teklifiyle “Türk Dünyası İmadeddin Nesimi Anma Yılı” olarak ilan edildiğini ifade eden Kaseinov, “Bu anma yılını Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 5 Mart tarihinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ardından 25 Mart’ta Nevruz ateşini gençlerle birlikte yakmayı arzu etmekteyiz” şeklinde konuştu. Kaseinov, Üniversitemiz ile ortak çalışmaların yıl boyu sürdürüleceğini bildirdi.

İmza törenine TÜRKSOY’da staj yapmış ve yapmakta olan, etkinlikleri yakından takip eden öğrencileri davet ettiklerine değinen Kaseinov, “Gençler bizim geleceğimiz. Gençler arasındaki etkileşimi, ortak aidiyet duygusunu, birliktelik ruhunu güçlendirmek adına çok güzel projelerimiz var” diye konuştu.

Yukarı