V. Lisansüstü Öğrenci Çalışmaları Sergisi

V. Lisansüstü Öğrenci Çalışmaları Sergisi

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Tekstil Tasarımı Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “V. Lisansüstü Öğrenci Çalışmaları Sergisi”nin açılışı, Rektör Prof. Dr. Yusuf Tekin’in katılımıyla gerçekleşti. Sergi, hayatını kaybeden Araştırma Görevlisi Elif İrem Tekkılıç’ın anısına düzenlendi.

SGK Fuaye Alanı’nda düzenlenen sergiye, Rektör Prof. Dr. Yusuf Tekin, SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fiden Zaif, Tekstil Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feriha Akpınarlı, eserleri sergilenen öğrenciler ile misafirler katıldı.

“Üniversitemiz, Türkiye’de yeni bir nefes olacak”

Rektör Prof. Dr. Yusuf Tekin, konuşmasında, sergiye destek veren SGK Başkanı Bağlı’ya teşekkür etti. Tekstil Tasarımı Anabilim Dalı öğretim üyelerine, lisans ve lisansüstü öğrencilerine iki sebepten ötürü teşekkür ettiğini dile getiren Rektör Tekin, “Üniversitemiz kurulduğu andan itibaren hep şunu söylüyoruz. Bu üniversite sanatta ve sosyal bilimlerde Türkiye’de yeni bir nefes olacak” dedi.

Rektör Tekin, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin, ürettiklerini, kendi kampüsü içerisinde paylaşan bir üniversite olmayacağını söyleyerek, şu şekilde konuştu:

“Toplumla, kamu kurumlarıyla bir paydaş ilişkisi çerçevesinde ürettiklerini paylaşacak, hem akademik bilgi olarak hem de sanat ve görsel etkinlik olarak her türlü etkinliğimizi paylaşmak istiyoruz. Tekstil Tasarımı Anabilim Dalı’na bunun için teşekkür ediyorum. Bizim bu çabamıza destek oldukları için.”

“Ürettiklerimizi paylaşıyoruz”

Hayatını kaybeden Araştırma Görevlisi Elif İrem Tekkılıç’a gösterdikleri vefa sebebiyle sergi düşüncesini gündeme getirenlere teşekkür eden Rektör Tekin, “Sergiyi, Elif arkadaşımız için atfetmiş olmaları ayrı bir vefa duygusu” diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Tekin, SGK ve diğer kamu kurumlarıyla benzer ilişkiler içerisinde olmak istediklerini ifade ederek, “Ürettiklerimizi paylaşıyoruz” ifadesini kullandı.

“SGK’nın kapıları size açık olacaktır”

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı ise Sosyal Güvenlik Kurumu’nun tüm imkânlarıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne destek vermeye hazır olduklarını belirterek, “Bizim için de güzel bir anı oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kapıları daima size açık olacaktır” ifadesini kullandı.

Tekstil Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feriha Akpınarlı da serginin bu yıl 5.’sini düzenlediklerini belirterek, “Sergimiz, Tekstil Tasarımı Anabilim Dalı’nın lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin yaptıkları çeşitli projelerinde ve projelerinden elde ettikleri sonuçlara dayanarak yaptıkları tasarımlar ve bu tasarımların uygulamalarından oluşmaktadır” dedi.

Akpınarlı, serginin özel bir anlamı olduğuna işaret ederek, “Sergimizi, geçen ay aramızdan ayrılan Araştırma Görevlimiz ve doktora öğrencimiz Elif İrem Tekkılıç’ın anısına hazırlamış olduk. Elif, çok sanatkâr bir öğrencimizdi” ifadelerini kullandı. Sergide Araştırma Görevlisi Elif İrem Tekkılıç için hazırlanan bir köşenin olduğunu dile getiren Akpınarlı, Tekkılıç’ın eserinin de sergide bulunduğunu ifade etti.

Eserler, SGK Fuaye Alanı’nda, 15 Mart 2019’a kadar sergilendi.

 

Yukarı