“5. Türk – Kore Ceza Hukuku Günleri”

“5. Türk – Kore Ceza Hukuku Günleri”

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı 5. Türk – Kore Ceza Hukuku Günleri kapsamında “Karşılaştırmalı Hukukta Ekonomik Suçlar Uluslararası Sempozyumu” yapıldı. Açılışa, Rektör Prof. Dr. Yusuf Tekin’in yanı sıra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Kore Ceza Hukuku Derneği Başkanı Prof. Dr. Byung-Sun Cho ile çok sayıda ülkeden katılımcı iştirak etti.

 Rektör Prof. Dr. Tekin, açılış konuşmasında, Türkiye ile Kore arasındaki tarihi ilişkilere vurgu yaptı. Türkiye ile Kore’nin benzer yönlerine dikkat çeken Rektör Tekin, “Kore, kendi medeniyet değerlerini koruyarak modernleştiği için bu anlamda Türkiye ile benzeşiyor” ifadelerini kullandı. “Biz, ülkemizi yönetenlere akademik destek vermek isteyen bir üniversiteyiz” diyen Tekin, bu kapsamda etkinliğin hem ceza hukuku alanında hem ikili ilişkilerde iki ülkeye de büyük faydaları olacağına inandığını belirtti. Rektör Tekin, etkinliği organize eden Hukuk Fakültesi mensuplarına ve Koreli misafirlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca da böyle büyük bir uluslararası programı düzenlemesinden dolayı üniversitemizi tebrik etti. Akarca, “Ülkeler arası tecrübe paylaşımı ve bilgi birikimi aktarımı bütün katılımcıların ufkunu açacaktır” dedi.

İki yılda bir yapılan Türk – Kore Ceza Hukuku Günleri’nin dördüncüsü 2017 yılında Güney Kore’nin Başkenti Seul’de gerçekleştirildi. 5’incisi Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılan programa, Kore Ceza Hukuku Derneği, İstanbul Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi de destek verdi. Sempozyumun katılımcıları arasında Türkiye ve Koreli ceza hukukçularının yanı sıra Almanya, Fransa, Avusturya, Azerbaycan ve İranlı ceza hukukçuları da yer aldı. Başkanlığını Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cumhur Şahin’in yürüttüğü sempozyum, 23-24 Eylül tarihleri arasında olmak üzere iki gün sürdü.

Yukarı