AHBVÜ “Hatıra Ormanı” oluşturuldu

AHBVÜ “Hatıra Ormanı” oluşturuldu

 

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ve Altındağ Belediyesi iş birliğiyle AHBVÜ adını taşıyan bir hatıra ormanı oluşturuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde gerçekleştirilen Hatıra Ormanı Fidan Dikim Töreni’ne AHBVÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf TEKİN, AHBVÜ Genel Sekreteri Dr. Kemal ŞAMLIOĞLU ve Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım BALCI katıldı. Rektör Prof. Dr. Yusuf TEKİN, ilk fidanı Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım BALCI ile birlikte dikti.

“Medeniyet tasavvuruna katkı sağlıyoruz”

Törende konuşan Prof. Dr. Yusuf TEKİN, “Bugün Cumhurbaşkanımızın başlattığı bir kampanyayla ülkenin her tarafında ağaçlandırma süreci başlatıldı. Biz de Üniversite olarak bu sürece Altındağ Belediyesi ile birlikte dâhil olmuş olduk” ifadelerini kullandı. Çevreye duyarlılığın bir medeniyet göstergesi olarak kabul edildiğine vurgu yapan Rektör TEKİN, bunun altında entelektüel bir derinlik olursa bir anlam ifade edeceğini söyledi. Üniversitemizin medeniyet tasavvuruna hem ağaç dikerek hem de entelektüel derinliğiyle katkı yaptığını dile getiren Prof. Dr. TEKİN, “Değerli dostum Altındağ Belediye Başkanı Asım BALCI’ya teşekkür ediyorum. Biz Üniversite olarak Altındağ Belediyesi’ne her türlü entelektüel, akademik katkıyı vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

“Altındağ’a can, geleceğe nefes olacak”

Doç. Dr. Asım BALCI da, 11 Kasım’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edildiğine dikkat çekti. “Biz de bugünün anlam ve önemine katkıda bulunalım istedik. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitemiz ve değerli Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf TEKİN ile birlikte bir hatıra ormanı oluşturmak istedik” diyen Başkan BALCI, hatıra ormanı için 16 dönüm alan tahsis edildiğini ifade etti. Prof. Dr. Yusuf TEKİN’e teşekkür eden BALCI, “Bu orman Altındağ’a can, geleceğe ise nefes olacak inşallah” dedi.

Yukarı